Bucataria ardeleneasca

Gustul mancarii de acasa

Anul 2019
Format: A5    Nr. pagini: 324    Pret: 15 lei (+ taxe postale)

Acum, spre sfârşitul anului al cincilea de apariţie al revistei Bucătăria ardelenească, dorim să vă răsplătim pentru faptul că sunteţi alături de noi şi urmăriţi cu interes revista, adăugând o nouă publicaţie la colecţia dumneavoastră, primul almanah Bucătăria ardelenească! Prin această publicaţie, dorim să vă fim şi noi alături în anul 2019, propunând gospodinelor şi doritorilor de bucătărit câte o reţetă pentru fiecare zi a noului an. Sperăm că aceste reţete de salate, supe, ciorbe, feluri principale, deserturi şi prăjituri să le fie de folos celor care pregătesc zilnic masa pentru familie, dar şi celor care au plăcerea de a bucătări doar din când în când, la sfârşit de săptămână sau la ocazii speciale. A pregăti zilnic de mâncare poate fi o activitate plăcută, plină de inventivitate şi creaţie, dar foarte uşor poate deveni o rutină monotonă, sau chiar şi o povară ce ne afectează starea de bine. Ne dorim ca acest almanah să vă vină în ajutor în momentele în care reapare veşnica întrebare: oare ce să gătesc azi? Sperăm că cele 365 de reţete vă vor scoate din acest impas sau cel puţin să vă dea idei pe care să le valorificaţi, aplicându-le în mâncăruri conform gusturilor familiei sau celor pentru care pregătiţi masa, pentru că, nu-i aşa, multe ingredientele se pot schimba între ele, înlocuindu-le cu altele, existente în gospodărie, dând frâu liber imaginaţiei şi inventivităţii. De exemplu, o mâncare cu conopidă se poate prepara şi cu broccoli, o tocăniţă de ciuperci sau de carne, se poate face din aproape orice tip de ciuperci sau carne, un chec cu vişine se poate prepara cu aproape orice alt fruct, şi putem enumera la nesfârşit. Ne-am străduit ca ingredientele folosite la reţete să fie întotdeauna cele de sezon, care se găsesc în luna în curs în grădina, cămara sau pivniţa proprie, precum şi în pieţe sau magazine. Astfel, pentru iarnă, vă propunem să folosiţi leguminoase, varză murată, carne afumată, conserve şi murături, primăvara multe verdeţuri proaspete, iar vara şi toamna, legume şi fructe proaspete, ingrediente cu care rezultatul final va fi unul sănătos şi care se va include într-un buget redus. Toate reţetele din acest almanah au fost încercate şi pregătite cu mult drag de către colaboratorii noştri şi vă putem garanta că sunt foarte gustoase şi hrănitoare, se gătesc rapid şi fără prea mult efort, de care membrii familiei cu siguranţă vor fi mulţumiţi.
Totodată, pentru a vă umple plăcut timpul liber, până când mâncarea se fierbe sau prăjitura se coace, v-am adus la începutul fiecărei luni legende, anecdote şi povestiri, toate culese din popor, cu care să vă puteţi delecta, citindu-le.
Vă dorim, ca în fiecare zi a anului care vine, să răsfoiţi cu drag acest almanah, să petreceţi împreună clipe de neuitat în bucătărie, gătind preparate delicioase, pe care să le consumaţi cu poftă, împreună cu familia!
Adela Sebeştean

Comandati acum! »


Din continut

  • Editura Corvin, 330161 Deva, str. dr. Victor Suiaga nr. 14, Tel.: 0254-234500; Fax: 0372-002395.
  • E-mail: office@corvin.ro