Editura Corvin

Aparitiile din 2017

bucataria ardeleneasca

Bucataria ardeleneasca

Anul IV. nr. 7. - Iulie 2017

Cuvantul redactiei:
Luna lui cuptor se considera a fi cea mai calda din vara, soarele si natura ne rasfata... Avand la indemana o multime de legume si fructe proaspete locale, este indicat sa profitam de ele, asigurand organismului necesarul de vitamine si nutrienti. ... Detalii
bucataria ardeleneasca

Bucataria ardeleneasca

Anul IV. nr. 6. - Iunie 2017

Cuvantul redactiei:
Da, este adevarat, a venit vara! Iunie este prima luna de vara, a patra din calendarul roman si a sasea din cel iulian si gregorian, dedicata zeitei Juno, sotia zeului Jupiter si protectoarea femeilor maritate. Luna lunie este numita in popor Iuniu, Iuni, dar si Ciresar. ... Detalii
bucataria ardeleneasca

Bucataria ardeleneasca

Anul IV. nr. 5. - Mai 2017

Cuvantul redactiei:
Armindeniul este sarbatoarea populara dedicata zeului vegetatiei, semnifica in traditia populara inceputul verii. Vremea frumoasa de afara a deschis nu doar sezonul gratarelor in aer liber, dar si a drumetiilor si culesului ciupercilor de mai. ... Detalii
bucataria ardeleneasca

Bucataria ardeleneasca

Anul IV. nr. 4. - Aprilie 2017

Cuvantul redactiei:
Luna aprilie este una speciala datorita marii sarbatori, Pastele, prin care intreaga crestinatate serbeaza invierea Domnului Iisus Hristos. Acest moment este ilustrat in actuala editie a revistei cu prezentarea sarbatorii in satul traditional romanesc ... Detalii
bucataria ardeleneasca

Bucataria ardeleneasca

Editie speciala de Pasti - 2017

Cuvantul redactiei:
Sarbatoarea Pastelui are in momentul de fata doua conotatii total diferite: una traditionala si una moderna, o impletire intre modul in care se sarbatorea in satul traditional romanesc, ... si cea din zilele noastre care a imbracat un aspect comercial. ... Detalii
bucataria ardeleneasca

Bucataria ardeleneasca

Anul IV. nr. 3. - Martie 2017

Cuvantul redactiei:
... venirea primaverii este celebrata prin diferite traditii si ritualuri, care serbează victoria anotimpului cald asupra celui friguros, a vietii, triumful iubirii. Serbarile noastre se desfasoara sub spectrul bucuriei, a meselor festive ... Detalii
bucataria ardeleneasca

Bucataria ardeleneasca

Anul IV. nr. 2. - Februarie 2017

Cuvantul redactiei:
Luna februarie este numita popular Făurar, legata de mestesugul prelucrarii fierului, cand se pregateau uneltele pentru muncile de primăvară si este considerata o luna capricioasă, friguroasă si supărăcioasă ... Detalii
bucataria ardeleneasca

Bucataria ardeleneasca

Anul IV. nr. 1. - Ianuarie 2017

Cuvantul redatiei:
Ne aflam la inceputul unui nou an, cu totii ne dorim, in primul rand, sa fim sanatosi. Stim ca sanatatea este strans legata de ceea ce mancam. Dupa mesele abundente din timpul sarbatorilor, se recomanda o cumpatare alimentara. Detalii

Revistele din 2016

Bucataria ardeleneasca

Editie speciala
de Craciun si Revelion
- 2016


Din continut:
Traditii de Craciun si Anul Nou
   in Transilvania
Meniu traditional de Craciun
Decorarea mesei de Craciun
Supe si ciorbe de sarbatoare
Fripturi delicioase de porc
Revelion in familie Detalii
bucataria

Bucataria ardeleneasca

Anul III. nr. 12. - Dec. 2016

Din continut:
Retete gustoase la taierea
    porcului
Pagina copiilor
Traditia coronitei de Craciun
Fursecuri de sarbatoare
Bauturi calde
Decoratii de brad
Masa de Craciun Detalii
bucataria

Bucataria ardeleneasca

Anul III. nr. 11. - Noi. 2016

Din continut:
Paradisul clatitelor
Retete din Maramures
Meniu traditional
Meniu rapid
Dulciuri de sezon
Torturi inedite
Retete de post
Dezlegare la peste Detalii
bucataria

Bucataria ardeleneasca

Anul III. nr. 10. - Oct. 2016

Din continut:
Patiserie cu mere aromate
Toamna in salate
Supe si ciorbe inedite
    pentru zile fruguroase
Sa gatim cu si in dovleac
Rulouri de carne
Familia verzei
Aperitive sarate Detalii

Bucataria ardeleneasca

Anul III. nr. 9. - Sept. 2016

Din continut:
Deserturi de toamna la pahar
Retete traditionale cu gognele
Meniu de surechi
Traditii sasesti
Supe creme din fructe de toamna
Prietenul nostru cuptorul
Ce gatim pentru cei mici?
Conserve Detalii
bucataria

Bucataria ardeleneasca

Anul III. nr. 8. - August 2016

Din continut:
Racoarea verii: lebenita
Aspicul si jeleul
Delicii inghetate
Bucataria traditionala
    din Muntii Apuseni
Hrana sanatoasa
    Slow-Food Tarnava Mare
Conservari Detalii
bucataria

Bucataria ardeleneasca

Anul III. nr. 7. - Iulie 2016

Din continut:
Cocteiluri racoritoare
Vedeta verii: porumbul
Bunatati in straturi: musacaua
Supe creme
Simplu si delicios
Fructul de aur al verii: caisa
Paini cu personalitate
Conservari Detalii
bucataria

Bucataria ardeleneasca

Anul III. nr. 6. - Iunie 2016

Din continut:
Patiserie cu mere aromate
Toamna in salate
Supe si ciorbe inedite
    pentru zile fruguroase
Sa gatim cu si in dovleac
Rulouri de carne
Familia verzei
Aperitive sarate Detalii

Bucataria ardeleneasca

Anul III. nr. 5. - Mai 2016

Din continut:
Start la gratare
Din darul naturii - bureti de roua
Gulia de primavara
Mazarea
Sa facem cunostinta
    cu sparanghelul
Delicii florale
Prajituri Detalii
bucataria

Bucataria ardeleneasca

Anul III. nr. 4. - Aprilie 2016

Din continut:
Parada verdeturilor:
    stevia, loboda, spanacul, leurda
Retete de post
Dezlegare la peste
Retete savuroase
    cu maruntaie de pasare
Sa facem cunostinta cu rubarba
Rulade Detalii
bucataria

Bucataria ardeleneasca

Editie speciala de Pasti - 2016

Din continut:
Traditii de Paste in Tara Lapusului
Decoratiuni de Sarbatoare
Salate festive
Transarea mielului pascal
Variatii de drob
Ciorbe si supe de miel
Fripturi de miel
Meniu vegetarian Detalii
bucataria

Bucataria ardeleneasca

Anul III. nr. 3. - Martie 2016

Din continut:
Primele verdeturi combinate
    cu ingrediente de iarna
Leacul din gradina,
    ridichea de luna
Martisorul si obiceiurile
    de primavara
Retete de post
Clatite inedite Detalii

Bucataria ardeleneasca

Anul III. nr. 2. - Februarie 2016

Din continut:
Salate de cruditati
Supe si ciorbe
Ospitalitate si preparate ucrainene
    inedite din Rona de Sus
Lintea - sursa importanta
    de proteine
Mamaliga pe gustul copiilor
Prajituri Detalii
bucataria

Bucataria ardeleneasca

Anul III. nr. 1. - Ianuarie 2016

Din continut:
Legume albe in sezonul rece
Mancaruri traditionale
    de Boboteaza
Dezlegare la peste
Retete savuroase
Vasul de lut, vasul fermecat
Retete cu varza murata
Pagina copiilor Detalii
  • Editura Corvin, 330161 Deva, str. dr. Victor Suiaga nr. 14, Tel.: 0254-234500; Fax: 0372-002395.
  • E-mail: office@corvin.ro