Bucataria ardeleneasca

Gustul mancarii de acasa

Anul VII. nr. 6. - iunie 2020
Format: A4    Nr. pagini: 46   
     

Primăvara a trecut pe lângă noi fără să o simţim şi iată că este deja vară, ce-i drept, una diferită de cele cu care am fost obişnuiţi până acum. Vara aceasta probabil că vom renunţa la planurile mari de vacanţă şi ne vom reorienta spre altele mai mici, vom redescoperi magia drumeţiilor în munţi şi a excursiilor pe malul râurilor sau a lacurilor. Perioada din urmă ne-a învăţat pe toţi câte ceva despre viaţă, cum să gestionăm o situaţie de criză, cum să ne reorganizăm sau să economisim, şi cum, cel mai uşor o putem face în bucătărie, au început să gătească şi cei pentru care pregătirea mâncării acasă nu era o prioritate. Cu toţii am făcut mai puţină risipă alimentară, am învăţat că o mâncare bună se poate prepara şi în bucătăria de acasă, fără tehnici sofisticate. Vara ne aduce o serie de ingrediente proaspete, la care se alătură şi revista Bucătăria Ardelenească cu reţete uşoare din care puteţi găti rapid mâncăruri gustoase. Luna iunie ne răsfaţă cu dovlecei, fasole verde, cartofi noi şi varză timpurie din care puteţi găti: Ciorbă de dovlecel cu ciuperci, Dovlecei în sos vânătoresc, Graten de dovlecei cu şuncă şi caşcaval, Tocăniţă de fasole verde, Graten de fasole verde, Cremă de ouă cu fasole verde, Tocăniţă de cartofi, Pulpe de pui cu varză călită la cuptor şi Ciorbă de potroace cu leuştean. Pentru zilele aglomerate vă aducem un meniu rapid care conţine Ciorbă de pui a la grec, Pui pane crocant cu cartofi prăjiţi şi Smoothie cu căpşune, iar pentru întâlnirile cu prietenii, câteva gustări inedite: Gofre hotdog cu cartofi şi crenvurşti, Ouă coapte în avocado şi Lipie cu mascarpone şi zmeură. Pentru o diversificare a meselor vă propunem reţete cu peşte: Ciorbă de peşte, File de cod în stil mediteranean şi Păstrăv cu lămâie. Gătind reţetele altor popoare putem gusta din preparatele lor tradiţionale, de această dată din Germania, Rusia, Franţa şi trei ţări din America de Sud. Cu ajutorul rubricilor Bucătăria pentru Începători şi Lecţia de gătit vă venim în ajutor cu reţetele Supă de chimen cu ouă româneşti şi Ruladă de carne cu papară. Cei care evită consumarea cărnii pot găti Supă cremă de dovlecel cu busuioc, Găluşte de cartofi cu legume sau Chiftele de morcovi. Timpul cald ne dă ocazia să ieşim în grădină sau în mici excursii unde putem pregăti Ciuperci prăjite cu sos de ciuperci şi ouă poşate şi Ceafă marinată şi legume la grătar. Clătitele şi cremele la pahar sunt cele mai uşoare şi rapide deserturi care sunt la îndemâna oricui, vă propunem să pregătiţi: Clătite cu banane şi cremă de brânză, Clătite cu urdă şi sos de fructe de pădure, Clătite la cuptor cu brânză şi caise, Budincă de ouă cu vişine, Desert cu cremă de brânză şi căpşune şi Desert cu mei şi zmeură. Cele mai apreciate pagini ale revistei sunt cele cu prăjituri, mai ales cele cu fructe de sezon, aşa că v-am pregătit o suită de astfel de reţete: Felii cu brânză de vacă şi zmeură, Prăjitură cu urdă şi frăguţe, Gomboţi de dovlecei cu sos de zmeură, Prăjitură cu rubarbă, Chec în trei culori, Prăjitură cu caise. În încheiere, vă oferim reţete de sucuri cu care vă puteţi răcori în zilele călduroase de vară: Suc cu căpşune şi lămâiţă, Suc verde şi Mojito cu zmeură. Vă dorim o vară minunată cu mese delicioase!
Adela Sebeştean

Comandati acum! »



Din continut

  • Editura Corvin, 330161 Deva, str. dr. Victor Suiaga nr. 14, Tel.: 0254-234500; Fax: 0372-002395.
  • E-mail: office@corvin.ro