Editura Corvin

Bucate rafinate pentru iarnă

Rasfaturi culinare de zi cu zi

Format: A5    Nr. pagini: 192    Pret: 15,00 lei (+ taxe postale)

Bucate rafinate pentru zile de iarna

O carte de bucate, bună, îşi are întotdeauna locul binemeritat într-o bucătărie. Nu, nu pe raft, ci la îndemâna gospodinelor sau a doritorilor de bucătărit. Adevărata ei valoare se arată atunci când este răsfoită des, ici-colo mai este şi pătată cu vreo amprentă sau un strop de mâncare.
Ideea principală a cărţii Bucate rafinate pentru iarnă este că o mâncare gustoasă, hrănitoare şi economă se face întotdeauna din ingrediente sezonale, alese cu atenţie. Asta nu înseamnă să gătim doar reţete de iarnă, ci să le adaptăm şi pe cele preferate ale familiei la legumele, fructele şi produsele pe care le găsim în această perioadă în pieţe şi magazine.
Deoarece iarna este perioada în care se taie porcul, această temă ocupă locul principal în carte. Cine a tăiat porc, sau a participat la un astfel de eveniment, ştie cât de multă muncă este şi totuşi cu câtă nerăbdare se aşteaptă evenimentul. în cazul multora, apare inevitabil întrebarea: se merită sau nu tăierea unui porc întreg, ce se va prepara din el şi ce se vor întâmpla cu părţile mai puţin îndrăgite cum ar fi măruntaiele, capul, urechile, şoriciul sau picioarele? Dorim să vă răspundem la aceste întrebări cu reţete apetisante, în care se folosesc aceste ingrediente, să vă dovedim că fiecare în parte poate fi secretul unei mâncări de sine stătătoare şi gustoasă. Cartea aduce şi o serie de idei de preparate şi semipreparate pe care le puteţi pregăti la tăierea unui porc, precum şi folosirea lor ulterioară în mâncăruri.
Mărul, fructul cel mai popular al românilor, este şi fructul de sezon la cel mai accesibil preţ, cu care se pot prepara atât deserturi cât supe creme şi fripturi.
Deoarece copiii sunt cei mai importanţi din viaţa noastră, la loc de cinste sunt reţetele care să fie pe gustul lor. Ştim foarte bine că sunt ispitiţi la tot pasul de mâncarea stradală, de ce să nu le pregătim acasă aceste sandvişuri şi să le punem în pachetul de la şcoală?
Iarna este perioada sărbătorilor, temă care ocupă un loc la fel de important în carte. Veţi găsi aperitive, gustări, salate, supe şi ciorbe, precum şi fripturi delicioase, toate cu ingrediente sezonale. Bineînţeles că nu am uitat nici de deserturi, prăjituri şi cozonaci.
Sperăm ca în această carte să găsiţi reţete care să ajungă printre preferatele familiei şi să vă fie de folos în bucătărie, ori de câte ori o veţi deschide.

Adela Sebestean

Sa gatim impreuna cu drag!

Se spune că gastronomia este artă şi ştiinţă, dar pentru gospodina de zi cu zi este mai degrabă o cunoştinţă acumulată în timp într-ale bucătăriei. Această cunoştinţă se clădeşte pe numeroasele încercări, reuşite şi nereuşite, pentru ca în timp experienţa acumulată să dea naştere, chiar şi unor adevărate capodopere de artă în ale gătitului. Dar până la acel nivel se parcurg, pas cu pas, cele mai simple operaţiuni, se descoperă mici secrete, cum ar fi temperatura ideală pentru prepararea fripturilor şi al blaturilor, se cunosc ingredientele cu care se obţine culoarea aurie a supei de pui, sau cum ajung răciturile să tremure pe vârful furculiţei. Inevitabil, vorfi şi experienţe nereuşite, se vor arde câteva foi de prăjitură, se vor tăia creme sau seva brânzi smântână în ciorbă. Nu există gospodină care să nu fi trecut prin asemena situaţii şi care să nu aibă o povestioară hazlie în legătură cu astfel de păţanii.
Dragi cititori, veţi vedea că preparatele din această carte de bucate sunt de o simplitate extremă, şi sperăm să vă încânte rezultatul final, apetisant, născut sub mâinile voastre. Prin intermediul acestei cărţi dorim să readucem gustul autentic al bucatelor, cu ingredientele pe care le aveţi la îndemână, ce se găsesc în pieţe şi în magazine şi sunt la un preţ accesibil. Vă aducem tot ajutorul de care aveţi nevoie în a pregăti mâncărurile: prin sugestii vă dezvăluim câteva secrete despre ingredientul principal (şi nu numai) al preparatului, prin observaţii vă atragem atenţia asupra unor lucruri care se pot face sau nu în legătură cu mâncarea respectivă, şi prin pagini întregi vă oferim sfaturi şi vă îmbogăţim cunoştinţele despre obiectele şi ustensilele pe care le folosiţi în a găti. În prezenta carte am adăugat la fiecare reţetă câte o iconiţă după care vă puteţi ghida în a alege bucatele potrivite. Aceste iconiţe vă informează categoria de preţ în care se încadrează preparatul, numărul de persoane pentru care sunt date ingredientele, timpul de preparare, cât şi timpul de aşteptare a bucatelor după care se pot servi.

Adela Sebestean

Comandati acum! »Din continut

  • Editura Corvin, 330161 Deva, str. dr. Victor Suiaga nr. 14, Tel.: 0254-234500; Fax: 0372-002395.
  • E-mail: office@corvin.ro